Podaci o emitentu

Adresa KRALJA ALEKSANDRA 3
79101
Telefon 052 234 230
Web www.mira-prijedor.com
Email office@miraprijedor.com
Emisije emitenata

-

Preduzeće je osnovano 1928. od strane porodice Četić. Od 1948. godine preduzeće posluje pod imenom "Mira Cikota", sve do 1967. godine kada se udružuje sa preduzećem "Josip Kraš" iz Zagreba. U toku 1991. godine Preduzeće se registruje kao "Kraš-Mira Cikota " Prijedor sa ograničenom odgvornošću u vlasništvu preduzeća "Josip Kraš". Jula 1992. godine Preduzeće mijenja ime u "Mira" d.o.o., Prijedor, a u toku 1995. godine, u skladu sa propisima Republike Srpske postaje opšte državno preduzeće. Privatizacijom 2001. godine "Mira" postaje akcionarsko društvo, a od kraja 2003. godine "Kraš" d.d. Zagreb postaje većinski vlasnik sa 75,68 % učešća u kapitalu. Osnovna djelatnost Preduzeća je proizvodnja keksa i vafla.
Tokom 2006. godine Preduzeće sudjeluje kao potpuno integrirani subjekt u poslovnom sistemu Kraš grupe. Izvršen je redizajn cjelokupnog proizvodnog asortimana kojeg možemo podijeliti u 3 kategorije:1. Logo Kraš; 2. Mira brand i 3. PL asortiman-Privete Label. Godišnje proizvodnja je 4.400 tona , broj zaposlenih radnika 451. Za naredni period planirani su ambiciozni ciljevi,čijom realizacijom se stvaraju pretpostavke uspješnog poslovanja , kroz povećanje prodaje na domicilnom tržištu, povećanje izvoza, razvoj novih proizvoda. "Mira" danas, kao dominantan proizvodjač keksa i vafla u Bosni i Hercegovini, 25 % proizvoda plasira na domaće tržište, a 75 % izvozi, najvećim dijelom u Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, zatim u evropske zemlje: Švicarsku, Švedsku, Njemačku, Češku ,kao i u SAD, Kanadu i Australiju.

Lice ovlašćeno za zastupanje

[Izvor: Registar emitenata Komisije za hartije od vrijednosti RS]

Upravni odbor

[Izvor: Registar emitenata Komisije za hartije od vrijednosti RS]

Nadzorni odbor

[Izvor: Registar emitenata Komisije za hartije od vrijednosti RS]

Registar emitenata

Lica čija imena se nalaze u evidenciji, a nisu na tim funkcijama, trebaju se obratiti Komisiji za hartije od vrijednosti.
›› Više o registru emitenata