Modriča MPI a.d. Modriča saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Modriča MPI a.d. Modriča

Akcionarsko društvo
Mlinsko pekarska industrija
"Modriča" Modriča

U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19) i članom 48. Statuta Mlinsko pekarska industrija "MODRIČA" a.d. Modriča, Upravni odbor Akcionarsko društvo Mlinsko pekarska industrija "MODRIČA" Modriča, na sjednici održanoj dana 16.06. 2020. godine donio je odluku kojom

SAZIVA

Redovnu sjednicu Skupštine akcionara Akcionarskog društva Mlinsko pekarska industrija "MODRIČA" Modriča (dalje: Društvo), koja će se održati u srijedu, 22.7.2020. godine u 12:00 časova, u poslovnim prostorijama Društva, Riste Mikičića 90, 74480 Modriča.
Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela (predsjednik skupštine, zapisničar, ovjerači zapisnika, komisija za glasanje);
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje i usvajanje Revizorskog izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskog izvještaja Društva za 2019. godinu;
4. Razmatranje i usvajanje Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2019. godinu;
5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2019. godinu;
6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Upravnog odbora Društva za 2019. godinu;
7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izboru nezavisnog revizora za 2020. godinu;
8. Razmatranje i usvajanje Odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara Društva na otkupioca u skladu sa članom 438-438d Zakona;
9. Razno.

Poziv za sjednicu skupštine akcionara objavljuje se u dva dnevna lista, registrovana na području Republike Srpske i to: „Glas Srpske" i „Nezavisne novine". Poziv za Skupštinu akcionara sa prijedlozima odluka i drugim materijalima, o kojima će se odlučivati na Skupštini, su dostupni akcionarima na internet stranici Društva i internet stranici Banjalučke berze, kao i na uvid u iste u sjedištu Društva u Modriči, Riste Mikičića 90, u terminu od 9-15 časova svakog radnog dana od dana objavljivanja poziva do dana održavanja Skupštine.
Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine akcionara imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara na dan 12.7.2020. godine. U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati istog dana u 13:00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

U skladu sa članom 438b stav 1) Zakona navodimo podatke o licu koje je otkupilac akcija Društva i o visini naknade koju nudi otkupilac za otkup akcija.
Otkupilac: KIM TEC d.o.o. VITEZ, Poslovni centar 96-2, 72250 Vitez
Visina naknade: 0,977 KM za jednu običnu (redovnu) akciju

U skladu sa članom 272 i članom 438b stav 4) Zakona sastavni dio materijala za Skupštinu su:
a) Prijedlog odluke o prenosu akcija,
b) Godišnji finansijski izvještaji, izvještaji o poslovanju i izvještaji nezavisnog revizora za tri prethodne poslovne godine,
c) Pisani izvještaj otkupioca iz člana 438b stava 2. Zakona i
d) Revizorski izvještaj o primjerenosti naknade.

Pozivaju se svi akcionari da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanjem pisanim putem uzmu učešće u radu Skupštine akcionara. Punomoć fizičkih lica mora biti ovjerena kod nadležnog organa, punomoć za zastupanje pravnih lica - pečatom društva i potpisom ovlašćenog lica, a punomoć data od strane akcionara koji su strani državljani, odnosno sa sjedištem van BIH - apostille pečatom. Pisana izjava o glasanju dostavlja se u sjedište Društva najkasnije dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara.


Predsjednik
Upravnog odbora

 



Prečice: MPIM