RiTE Gacko a.d. Gacko saziva 20. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  RiTE Gacko a.d. Gacko

-Nadzorni odbor-
Broj: 01-NO-I-4100/12
Gacko, 27.03.2020. godine

Na osnovu člana 268. stav 1.tačka a) Zakona o privrednim društvima, člana 44. tačka 4. Statuta Mješoviti Holding„Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d. Trebinje - ZP „Rudnik i Termoelektrana Gacko", A.D. Gacko, člana 8. i 9. Poslovnika o radu Skupštine akcionara Mješoviti Holding„Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d. Trebinje - ZP „Rudnik i TE Gacko",A.D. Gacko i Odluke o sazivanju Skupštine akcionara, broj: 01-NO-4100/11 od 27.03.2020. godine, Nadzorni odbor Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d. Trebinje -ZP „Rudnik i TE Gacko" a.d.Gacko

 

S A Z I V A
20. (dvadesetu) vanrednu sjednicu Skupštine akcionara
Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d.
Trebinje - ZP „Rudnik i Termoelektrana Gacko", A.D. Gacko

20. (dvadeseta) vanredna sjednica Skupštine Akcionara MH „Elektroprivreda Republike Srpske"Matično preduzeće a.d. Trebinje-ZP „Rudnik i TE Gacko",A.D. Gacko održaće se u Velikoj sali Preduzeća u Gacku,dana 16.04.2020. godine (četvrtak) sa početkom u 12 časova.

U slučaju da se 20. vanredna sjednica Skupštine akcionara ne održi navedenog dana, ponovljena sjednica će se održati 23.04.2020. godine (četvrtak) u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Za sjednicu predlažem slijedeći:
D N E V N I R E D:

1. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje
2. Donošenje Odluke o izboru radnih tijela
- predsjednika Skupštine akcionara
- zapisničara i dva ovjerivača,
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 19. (deetnaeste) vanredne sjednice Skupštine A.D,
4. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 19. (devetnaeste) redovne sjednice Skupštine A.D,
5. Razmatranje i usvajanje Plana poslovanja MH „ERS"MP a.d.Trebinje- ZP „Rudnik i TE Gacko" a.d.Gacko za period 2020 - 2022. godina,
6. Razmatranje i usvajanje Plana poslovanja MH „ERS"MP a.d. Trebinje- ZP „Rudnik i TE Gacko" a.d.Gacko za 2020. god, u okviru trogodišnjeg plana poslovanja za period 2020.-2022. godine,
7. Razmatranje i usvajanje Odluke o privatizaciji stanova koji se nalaze u zgradi SP-70 u Gacku, ulica Srpskih ratnika, a koje koriste po osnovu zakupa radnici Preduzeća
8. Tekuća pitanja

U slučaju da se zasjedanje Skupštine akcionara u nedostatku kvoruma, ne održi 16.04.2020. godine (četvrtak) sa početkom u 12 časova,ponovljena će se održati 23.04.2020. godine (četvrtak) u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Pravo da učestvuju u radu zasjedanja Skupštine akcionara imaju svi akcionari lično ili zastupani po punomoćniku, koji budu imali taj status na dan 06.04.2020. godine.
Punomoć za zastupanje akcionara na prvom, odnosno ponovljenom zasjedanju Skušštine akcionara mora biti sačinjena u skladu sa Upustvom o načinu zastupanja akcionara na Skupštini akcionara (Sl. Glasnik RS, broj:68/09 od 29.07.2009 godine) ovjerena od strane nadležnog organa.
Ugovor o udruživanju glasova akcionara i zajedničkom punomoćniku mora biti ovjerena od strane Suda.
Potpis pismene izjave akcionara, koji se opredijelio da glasa pismenim putem mora biti ovjeren od strane nadležnog organa.
Uvid u prijedlog akata materijala koji se nalaze na dnevnom redu zakazane Skupštine može se izvršiti svakog radnog dana u prostorijama Uprave (kancelarija Sindikata i Pravne službe) u vremenu od 7 do 15 časova.
Pozivaju se svi akcionari: fizička i pravna lica, da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanja pismenim putem, uzmu učešće u radu zasjedanja Skupštine akcionara Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d. Trebinje - ZP „Rudnik i TE Gacko", A.D. Gacko.
Pismene izjave „za" i „protiv" prijedloga akata koji su predmet dnevnog reda treba obavezno dostaviti osam (8) dana prije zasjedanja Skupštine akcionara na adresu MH „ERS" MP Trebinje - ZP „Rudnik i TE Gacko", A.D. Gacko.
Poziv akcionarima pravnim licima dostavlja se i posredstvom pošte sa materijalima.

Pismene izjave o glasanju bez propisane ovjere i pismene izjave prispjele putem telefaksa, koje u roku tri dana ne budu potvrđene dostavom originalne izjave, neće biti uzete u obzir prilikom utvrđivanja broja glasova.



Zamjenik Predsjednika Nadzornog odbora
Milan A.Kovačević, dipl.inž.građ.

 



Prečice: RITE