Rafinerija ulja a.d. Modriča saziva 5. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Rafinerija ulja Modriča a.d. Modriča
Broj: UO-20-05-01/19
Datum: 11.2.2019. godine

Na osnovu člana 268. stav 1, člana 272. i člana 304. stav. 1 tačka g) Zakona o privrednim društvima Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", brojevi: 127/08, 58/09, 100/11, 67/13 i 100/17), te člana 27.1. tačka 14. Statuta Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča, Upravni odbor Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča na sjednici održanoj 11.2.2019. godine donio je odluku broj: UO-20-05/19, te na osnovu iste objavljuje

OGLAS
o sazivanju V vanredne sjednice Skupštine akcionara
Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča

I

Peta vanredna sjednica Skupštine akcionara Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča (dalje u tekstu: Društvo) biće održana 1.3.2019. godine s početkom u 12 časova u prostorijama Društva u Ulici vojvode Stepe Stepanovića broj 49, Modriča, RS, BiH.

II

Za V vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Društva, u skladu s odlukom Upravnog odbora broj UO-20-05/19, predlaže se sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara, imenovanje zapisničara, dva akcionara koja ovjeravaju zapisnik, te komisije za glasanje,
2. Razmatranje i usvajanje zapisnika i izvještaja o realizaciji odluka i zaključaka sa XIX redovne godišnje sjednice Skupštine akcionaraDruštva,
3. Razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna Statuta Društva.

III

U slučaju da V vanredna sjednica Skupštine akcionara Društva ne bude održana zbog nedostatka kvoruma u smislu člana 283. stav 2. Zakona o privrednim društvima Republike Srpske, sjednica Skupštine akcionara biće održana 4.3.2019. godine u 12 časova, na istom mjestu s istim dnevnim redom.

IV

Peta vanredna sjednica Skupštine akcionara se saziva na zahtjev Upravnog odbora Društva zbog potrebe razmatranja i usvajanja izmjena i dopuna Statuta Društva. Planiranim izmjenama i dopunama Statuta Društva omogućiće se veća efikasnost u poslovanju Društva.

V

Pravo učešća u radu Skupštine akcionara i pravo odlučivanja na sjednici Skupštine akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti Republike Srpske, koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara, odnosno sa stanjem na dan 19.2.2019. godine.

VI

Materijali po predloženom dnevnom redu su dostupni na uvid svim akcionarima u sjedištu Društva u Modriči, Ulica vojvode Stepe Stepanovića broj 49, i mogu se pregledati svakim radnim danom počev od dana objavljivanja oglasa do održavanja sjednice Skupštine akcionara, od 10 do 14 časova u Pravnoj službi Društva.

VII

Oglas o sazivanju V vanredne sjednice Skupštine akcionara Društva objavljuje se na internet stranici Banjalučke berze i internet stranici Društva (www.modricaoil.com), te u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske, u "Glasu Srpske" i "Nezavisnim novinama".

 

UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: RFUM