KTK Alhos a.d. Sokolac - u stečaju - Zaključuje se stečajni postupak

Izvor:  Službeni glasnik RS 104/18

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, postupajući po stečajnom sudiji Almini Oruč, u stečajnom postupku nad imovinom stečajnog dužnika: Kožarsko-tekstilni kombinat "Alhos" a.d. - u stečaju, Sokolac, vanraspravno, 7.11.2018. godine, donio je sljedeće

RJEŠENJE

1. Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom: Kožarsko-tekstilni kombinat "Alhos" a.d. - u stečaju, Sokolac, zbog nedovoljnosti stečajne mase.
2. Ovlašćuje se stečajni upravnik Radoslav Bratić iz Pala da nakon zaključenja stečajnog postupka nastavi sa unovčavanjem i upravljanjem stečajnom masom.
3. Ovo rješenje sa razlozima zaključenja stečajnog postupka objaviće se u "Službenom glasniku Republike Srpske" i na oglasnoj tabli Suda.
4. Po pravosnažnosti ovog rješenja, isto će biti dostavljeno Registru Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu radi brisanja stečajnog dužnika iz sudskog registra.
5. Obavještavaju se stečajni dužnik, stečajni upravnik i članovi Odbora povjerilaca da pravne posljedice zaključenja stečajnog postupka nastupaju osam dana nakon objavljivanja ovog rješenja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Obrazloženje

Podneskom od 6.7.2018. godine stečajni upravnik Bratić Radoslav iz Pala prijavio je nedovoljnost stečajne mase u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom: Kožarsko-tekstilni kombinat "Alhos" a.d. - u stečaju, Sokolac.
U skladu sa odredbom člana 138. st. 2. i 3. Zakona o stečajnom postupku Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 26/10 - Prečišćeni tekst) stečajni sud je javno objavio prijavu nedovoljnosti stečajne mase u "Službenom glasniku Republike Srpske", broj 19/11, od 26.2.2011. godine.
Pošto je stečajni upravnik izvršio diobu stečajne mase, u skladu sa članom 139. Zakona o stečajnom postupku ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 26/10 - Prečišćeni tekst), stekli su se uslovi za zaključenje stečajnog postupka, zbog čega je Sud odlučio kao u stavu 1. dispozitiva ovog rješenja, a na osnovu člana 138. stav 1. Zakona o stečajnom postupku.
Odluku iz st. 3, 4. i 5. ovog rješenja Sud je donio u skladu sa odredbom člana 145. Zakona o stečajnom postupku ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 26/10 - Prečišćeni tekst).


Stečajni sudija, Almina Oruč, s.r.


Pouka o pravnom lijeku

Protiv ovog rješenja stečajni povjerilac i stečajni dužnik mogu da izjave žalbu Višem privrednom sudu u Banjoj Luci u roku od osam dana nakon javnog objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske". Žalba se izjavljuje putem ovog suda u tri primjerka.


(61 0 St 000087 08 St-su)

 



Prečice: KTKA