Zrak a.d. Bileća saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

AD "ZRAK" BILEĆA
Jefta Dedijera bb. Bileća
Broj 42/17
Datum, 29.11.2017. g

Na osnovu člana 38. Statuta, Upravni odbor društva "ZRAK" AD Bileća

SAZIVA
Redovnu godišnju Skupštinu akcionara

Redovna sjednica Skupštine akcionara će se održati dana, 3.1.2018. godine, u prostorijama AD „ZRAK" Bileća sa početkom u 10 časova.

Za sjednicu Skupštine akcionara Društva predlaže se sljedeći dnevni red:

1. Izbor predsjednika Skupštine i imenovanje radnih tijela;
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice;
3. Razmatranje i usvajanje Revizorskog izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskog izvještaja Društva za 2016. godinu,
4. Razmatranje i usvajanje Finansijskog izvještaja za 2016. godinu
5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju za 2016. godinu;
6. Razmatranje i usvajanje Odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara Društva na otkupioca u skladu sa članom 438-438d Zakona;
7. Razno

POZIVAJU SE svi akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa naprijed navedenim dnevnim redom.

U skladu sa članom 277. Zakona pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka na dan, 24.12.2017. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine), a koja je dostupna svim akcionarima radi uvida i kopiranja u sjedištu Društva u ulici Jefta Dedijera bb. Bileća, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina.

Ukoliko akcionar glasa preko punomoćnika, punomoćje se daje u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena i prezimena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć.

Na dan upućivanja ovog poziva Društvo ima ukupno 4.261.318 običnih akcija koje glase na ime. Svaka akcija daje pravo na jedan glas što čini ukupno 4.261.318 glasova.

Kvorum za održavanje Skupštine čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa.
Skupštini Društva predlaže se da donese odluku o svim predloženim tačkama dnevnog reda. Odluke po svim tačkama dnevnog reda donose se prostom većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara.

U skladu sa članom 438b stav 1) Zakona navodimo podatke o licu koje je otkupilac akcija Društva i o visini naknade koju nudi otkupilac za otkup akcija.

Otkupilac:
"Montingenergetika" d.o.o. Trebinje, ulica Vuka Karadžića br.37. Trebinje i Bošnjak Ranko, ulica Vuka Karadžića br.37 Trebinje

Visina naknade:
- 0,3472 KM za jednu običnu (redovnu akciju)

U skladu sa članom 272 i članom 438b stav 4) Zakona sastavni dio materijala za Skupštinu je:
a) Prijedlog odluke o prenosu akcija,
b) Godišnji finansijski izvještaji, izvještaji o poslovanju i izvještaji nezavisnog revizora za tri prethodne poslovne godine,
c) Pisani izvještaj otkupioca iz člana 438b stava 2. Zakona i
d) Revizorski izvještaj o primjerenosti naknade.

Materijal iz dnevnog reda, kao i materijali u skladu sa članom 438b Zakona o privrednim društvima, dostupni su svim akcionarima u sjedištu Društva svakim radnim danom u periodu od 8 do 16 časova, kao i na internet stranici "Banjalučke berze" www.blberza.com

U slučaju nemogućnosti održavanja sjednice Skupštine akcionara u naznačenom terminu, ponovljena sjednica Skupštine akcionara, sa istim dnevnim redom i na istom mjestu, zakazuje se za dan 3.1.2018. godine u 11 časova. Pozivaju se svi akcionari, fizička i pravna lica da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine.


Predsjednik
Upravnog odbora
Albijanić Neđeljko

 



Prečice: ZOPM