Nova banka a.d. Banja Luka saziva 4. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Na osnovu članova 53 i 54. Zakona o bankama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 4/17) i člana 29. Statuta Nove banke AD Banjaluka, te odluke Nadzornog odbora o sazivanju Skupštine akcionara Banke od 9.10.2017. godine, Nova banka AD Banjaluka objavljuje:

OBAVJEŠTENJE
O SAZIVANJU IV VANREDNE SKUPŠTINE AKCIONARA
NOVE BANKE AD BANJALUKA

Dana, 25.10.2017. godine (srijeda), sa početkom u 11 časova održaće se IV vanredna Skupština akcionara Nove banke AD Banjaluka (u daljem tekstu: Banka).
Zasjedanje Skupštine akcionara Banke održaće se u velikoj sali Banke u Banjaluci, u ulici Kralja Alfonsa XIII, broj 37/A.
Za zasjedanje Skupštine utvrđen je sljedeći

Dnevni red:

1. Imenovanje radnih tijela Skupštine akcionara Banke:
a. Predsjedavajućeg Skupštine
b. Zapisničara i dva ovjerivača Zapisnika
c. Odbora za glasanje
2. Verifikacija zapisnika sa XXV redovne sjednice Skupštine Nove banke, održane dana, 29.3.2017. godine
3. Donošenje odluke o usvajanju Statuta Nove banke AD Banjaluka
4. Donošenje odluke o usvajanju Poslovnika o radu Skupštine Banke
5. Donošenje odluke o usvajanju Politike procjene podobnosti Nadzornog odbora Banke
6. Donošenje odluke o razrješenju člana Nadzornog odbora Banke
7. Donošenje odluke o imenovanju člana Nadzornog odbora Banke
8. Donošenje odluke o izboru nezavisnog spoljnjeg revizora za reviziju finansijskih izvještaja Banke za godinu koja je završila sa 31.12.2017. godine i reviziju informacionog sistema Banke
9. Tekuća pitanja

Akcionar ili grupa akcionara koji imaju najmanje 10% akcija sa pravom glasa mogu predložiti i zahtijevati da se najviše dva nova pitanja uključe u dnevni red Skupštine najkasnije pet dana od dana objavljivanja ovog Obavještenja.
Kandidata za člana Nadzornog odbora mogu predložiti akcionar ili grupa akcionara sa najmanje 5% akcija sa pravnom glasa ili postojeći Nadzorni odbor.
Pravo glasanja u Skupštini ima akcionar koji se na listi akcionara kod Centralnog registra hartija od vrijednosti AD Banjaluka nalazio 10 dana prije datuma održavanja Skupštine, odnosno na dan 15.10.2017. godine. Akcionari imaju pravo da, od dana objavljivanja obavještenja o sazivanju sjednice Skupštine, u prostorijama Banke, svakim radnim radnom od 9 do 15 časova, izvrše uvid u dokumente koji se odnose na prijedlog odluka uvrštenih u Dnevni red Skupštine.
Akcionari su dužni da se prema naprijed navedenim podacima odnose sa pažnjom dobrog privrednika.

Predsjednik Nadzornog odbora
Goran Radanović

 



Prečice: NOVB