Poljopromet a.d. Čelinac saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

POLJOPROMET AD ČELINAC
Upravni odbor
Broj: 01-21/17
Datum: 7.8.2017. godine

U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) ("Zakon") i članom 73. Statuta privrednog društva Poljopromet a.d. Čelinac sa sjedištem u ulici Cara Lazara 1, Čelinac, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina, registrovano u Okružnom privrednom sudu Banjaluka pod matičnim brojem: 01066684 ("Društvo"), Upravni odbor Društva, na sjednici održanoj dana 7.8.2017. godine donosi sljedeću:

ODLUKU
O SAZIVANJU SKUPŠTINE DRUŠTVA

Redovna sjednica skupštine akcionara Društva ("Skupština") održaće se dana 11.9.2017. godine sa početkom u 12 časova u poslovnim prostorijama Društva, u ul. Cara Lazara 1, Čelinac.

I

Upravni odbor za ovu sjednicu Skupštine utvrđuje sljedeći

Dnevni red

1. Izbor predsjednika Skupštine i imenovanje radnih tijela;
2. Usvajanje zapisnika sa prošle sjednice skupštine akcionara Društva održane dana 31.10.2016. godine;
3.Razmatranje i usvajanje finansijskog izvještaja Društva za 2016. godinu;
4. Razmatranje i usvajanje izvještaja nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskog izvještaja Društva za 2016. godinu;
5. Razmatranje i usvajanje izvještaja o poslovanju Društva za 2016. godinu;
6. Razmatranje i usvajanje odluke o prenosu ak-cija manjinskih akcionara Društva na otkupioca u skladu sa članom 438 - 438d Zakona;
7. Razno.

II

POZIVAJU SE svi akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili preko punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa naprijed navedenim dnevnim redom.
U skladu sa članom 277. Zakona pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka na dan 1.9.2017. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine), a koja lista je dostupna svim akcionarima radi uvida i kopiranja u sjedištu Društva u ulici Cara Lazara 1, Čelinac, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina.
Ukoliko akcionar glasa preko punomoćnika, punomoćje se daje u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena i prezimena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć.
Na dan upućivanja ovog poziva Društvo ima ukupno 2.397.760 običnih akcija koje glase na ime. Svaka akcija daje pravo na jedan glas što čini ukupno 2.397.760 glasova.
Kvorum za održavanje Skupštine čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa.
Skupštini Društva predlaže se da donese odluku o svim predloženim tačkama dnevnog reda. Odluke po svim tačkama dnevnog reda donose se prostom većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara.


III

U skladu sa članom 438b stav 1) Zakona navodimo podatke o licu koje je otkupilac akcija Društva i o visini naknade koju nudi otkupilac za otkup akcija.

 Otkupilac:
• Simić Ljubo, sa prebivalištem u ulici Kralja Petra 30, Čelinac


 Visina naknade:
• 0,2032 KM za jednu običnu akciju.


IV

Imajući u vidu razlog sazivanja Skupštine, u skladu sa članom 272 i 438b stav 4) Zakona sastavni dio materijala za Skupštinu je:

a)prijedlog odluke o prenosu akcija,
b)prijedlog odluke o usvajanju finansijskog izvještaja za 2016. godinu,
c) prijedlog odluke o usvajanju izvještaja nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskog izvještaja za 2016. godinu,
d)prijedlog odluke o usvajanje izvještaja o poslovanju Društva za 2016. godinu,
e)godišnji finansijski izvještaji i izvještaji o poslovanju, izvještaji nezavisnog revizora za tri prethodne poslovne godine,
f) pisani izvještaj otkupioca iz člana 438b stava 2. Zakona i
g) revizorski izvještaj o primjerenosti naknade.

Materijali iz dnevnog reda, kao i materijali u skladu sa članom 438b Zakona o privrednim društvima, dostupni su svim akcionarima u sjedištu Društva svakim radnim danom u periodu od 8 do 16 časova, kao i na internet stranici "Banjalučke berze" www.blberza.com

 

Upravni odbor
Predsjednik
Upravnog odbora
Društva

 

 



Prečice: POLJ