AZIF u preoblikovanju Polara invest fond a.d. Banja Luka saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Na osnovu člana 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), te člana 76. i 85. Zakona o investicionim fondovima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 92/06), Upravni odbor "Polara Invest" a.d. Banjaluka objavljuje

POZIV
za vanrednu sjednicu Skupštine akcionara
AZIF "Polara Invest Fond" a.d. Banjaluka - u preoblikovanju

Koja će se održati dana, 18.8.2017. godine, u 11 časova u sjedištu Fonda, ulica Svetozara Markovića br. 5. sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izbor predsjednika i radnih tijela Skupštine akcionara;
2. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje ponude za poravnanje sa Društvom za upravljanje investicionim fondovima Polara Invest a.d. Banjaluka u sporu povodom naplate razlike naknade za upravljanje.

Skupština može valjano odlučivati ako su na njoj zastupljeni glasovi koji predstavljaju najmanje 30% osnovnog kapitala Fonda, uključujući i glasove akcionara koji su se opredijelili da glasaju pisanim putem. U slučaju nedostatka kvoruma ponovljena skupština će se održati 25.8.2017. godine u 11 časova u sjedištu Fonda, ulica Svetozara Markovića br. 5 (ulaz br. 11), sa istim dnevnim redom.
Ponovljena skupština može valjano odlučivati glasovima prisutnih i/ili predstavljenih akcionara, uključujući glasove akcionara koji su se opredijelili da glasaju pisanim putem, bez obzira na broj prisutnih i Predstavljenih akcionara i broj glasova koje imaju. Pravo glasa na vanrednoj skupštini imaju akcionari upisani u knjigu akcionara na deseti dan prije dana održavanja sjednice, odnosno na dan, 8.8.2017. godine.
Skupština se saziva iz razloga da se pokuša postići kompromis, mirno i dogovorno rješenje spora po tužbi koju je DUF podnio protiv Fonda radi naplate razlike naknade za upravljanje, kao posljedice neustavnosti i nezakonitosti stava 4. člana 10. Pravilnika o utvrđivanju vrijednosti imovine investicionog fonda i obračunu neto vrijednosti imovine po udjelu ili po akciji investicionog fonda ("Službeni glasnik Republike Srpske", br.102/07, 4/08 i 23/10).
Društvo obezbjeđuje kopije svih materijala po tačkama dnevnog reda svakom zainteresovanom akcionaru svaki radni dan, u redovno radno vrijeme, u prostorijama "Polara Invest" a.d. Banjaluka, ulica Svetozara Markovića br. 5 (ulaz br. 11).
Akcionari koji nisu u mogućnosti da Skupštini akcionara prisustvuju lično ili putem punomoćnika mogu glasati i pisanim putem dostavljajući pisano glasanje, prije održavanja Skupštine, na protokol "Polara Invest" a.d. Banjaluka ili putem pošte.
Telefon za dodatne informacije je 051/226-770.


"Polara Invest" a.d. Banjaluka
Upravni odbor

 

 



Prečice: PLRP