Uslugatrans a.d. Laktaši saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

"USLUGATRANS" a.d. Laktaši
Upravni odbor
Broj: 29/17
Datum: 21.7.2017. godine

U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpskem, broj 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) ("Zakon") i članom 51. Statuta privrednog društva "USLUGATRANS" a.d. Laktaši sa sjedištem u ulici Karađorđeva broj 37, Laktaši, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina, registrovano u Okružnom privrednom sudu Banjaluka pod matičnim brojem: 01041894 ("Društvo"), Upravni odbor Društva, na sjednici održanoj dana 21.7.2017. godine donosi sljedeću

ODLUKU
O SAZIVANJU SKUPŠTINE DRUŠTVA

Vanredna sjednica Skupštine akcionara Društva ("Skupština") održaće se dana 10.8.2017. godine sa početkom u 13 časova u poslovnim prostorijama Društva, u ul. Karađorđeva broj 37, Laktaši.

I

Upravni odbor za ovu sjednicu Skupštine utvrđuje sljedeći

Dnevni red

1. Izbor predsjednika Skupštine i imenovanje radnih tijela;
2. Razmatranje i usvajanje Odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara Društva na otkupioca u skladu sa članom 438 - 438d Zakona;
3. Razno.

II

POZIVAJU SE svi akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili preko punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa naprijed navedenim dnevnim redom.
U skladu sa članom 277. Zakona pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka na dan 31.7.2017. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine), a koja lista je dostupna svim akcionarima radi uvida i kopiranja u sjedištu Društva u ulici Karađorđeva broj 37, Laktaši, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina. Ukoliko akcionar glasa preko punomoćnika, punomoćje se daje u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena i prezimena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć.
Na dan upućivanja ovog poziva Društvo ima ukupno 440.666 običnih akcija koje glase na ime. Svaka akcija daje pravo na jedan glas što čini ukupno 440.666 glasova.
Kvorum za održavanje Skupštine čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa.
Skupštini Društva predlaže se da donese odluku o svim predloženim tačkama dnevnog reda. Odluke po svim tačkama dnevnog reda donose se prostom većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara.

III

U skladu sa članom 438b stav 1) Zakona navodimo podatke o licu koje je otkupilac akcija Društva i o visini naknade koju nudi otkupilac za otkup akcija.
- Otkupilac:
• Šerbedžija Ilija, sa prebivalištem u Laktašima ul. Karađorđeva broj 57
- Visina naknade:
• 0,5751 KM za jednu običnu (redovnu) akciju.

IV

Razlog sazivanja vanredne sjednice skupštine akcionara Društva je razmatranje i usvajanje Odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara Društva na Otkupioca.

V

U skladu sa članom 272 i članom 438b stav 4) Zakona sastavni dio materijala za Skupštinu je:
a)prijedlog odluke o prenosu akcija,
b)godišnji finansijski izvještaji, izvještaji o poslovanju i izvještaji nezavisnog revizora za tri prethodne poslovne godine,
c) pisani izvještaj otkupioca iz člana 438b stava 2. Zakona i
d) revizorski izvještaj o primjerenosti naknade.

Materijali iz dnevnog reda, kao i materij ali u skladu sa članom 438b Zakona o privrednim društvima, dostupni su svim akcionarima u sjedištu Društva svakim radnim danom u periodu od 8 do 16 časova, kao i na internet stranici "Banjalučke berze" www.blberza.com


Upravni odbor

 

 



Prečice: USTR