Jelšingrad Livar Livnica čelika a.d. Banja Luka saziva 17. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

JELŠINGRAD LIVAR LIVNICA ČELIKA a.d. Banjaluka

Na osnovu članova 267, 272. i 304. Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br. 127/08. 58/09, 100/11 i 67/13) i člana 55. Statuta Jelšingrad Livar Livnica čelika a.d., Upravni odbor Društva u skladu sa svojom odlukom br. UO-O-14/7 od 24.5.2017. god.

SAZIVA

Sedamnaestu redovnu sjednicu Skupštine akcionara JELŠINGRAD LIVAR LIVNICE ČELIKA a.d. Banjaluka, koja će se održati dana 29.6.2017. god. sa početkom rada u 12 časova, u Sali restorana Društva, ulica Braće Podgornika br. 8, Banjaluka.
Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara,
2. Imenovanje članova Komisije za glasanje, zapisničara i dva akcionara koji ovjeravaju zapisnik.
3. Razmatranje i usvajanje izvještaja Komisije za glasanje.
4. Usvajanje zapisnika sa šesnaeste redovne Skupštine akcionara.
5. Razmatranje i usvajanje izvještaja nezavisnog revizora za 2016. godinu.
6. Razmatranje i usvajanje finansijskih izvještaja o poslovanju Druita i godišnjeg obračuna za 2016. godinu.
7. Razmatranje i usvajanje godišnjeg izvještaja o poslovanju Društva za 2016. godinu
8. Donošenje i odluke o gubitku.
9. Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Upravnog odbora za 2016. godinu.
10. Donošenje Odluke o izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja za 2017. godinu.
11. Donošenje Odluke o razrješenju člana Upravnog odbora.
12. Donošenje Odluke o imenovanju novog člana Upravnog odbora.
13. Razno.

Pravo učešća i pravo glasa na skupštini ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 19.6.2017. godine (deseti dan prije održavanja sjednice Skupštine akcionara).
Pozivaju se svi akcionari da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine.
Punomoć se daje u pisanom obliku sa odrećivanjem punog imena punomoćnika i podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija, za koje se daje punomoć.
Punomoć fizičkog lica mora biti ovjerena kod nadležnog državnog organa (pečatom ovjere), a punomoć pravnog lica pečatom i potpisom odgovornog lica. Punomoć se predaje Komisiji za glasanje na početku sjednice.

Akcionari mogu izvršiti uvid u materijale za rad Skupštine društva u prostorijama Društva, svakim radnim danom od 8 do 15 časova, u vremenu od sazivanja do dana održavanja Skupštine akcionara.
Društvo obezbjeđuje svakom akcionaru koji to zahtijeva kopije teksta Statuta, odluke o izboru Upravnog odbora, finansijskih izvještaja zajedno sa izvještajem nezavisnog revizora, izvještaja Upravnog odbora o poslovanju Društva, u sjedištu Društva na gore navedenoj adresi u redovno radno vrijeme.
Saziv Skupštine se objavljuje u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske, i to: "Glas Srpske" i "Nezavisne novine", kao i na internet stranici Jelšingrad Livara a.d. i internet stranici Banjalučke berze, najmanje 30 dana, a najviše 60 dana prije održavanja skupštine.
Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma Skupština ne održi u zakazano vrijeme, ponovna sjednica se zakazuje narednog dana na istom mjestu, u isto vrijeme i sa istim dnevnim redom.
Broj: S-XVII/17
Dana 24.5.2017. godine


UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: JLLC