Matex a.d. Banja Luka saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Na osnovu člana 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i Odluke Upravnog odbora o sazivanju Skupštine akcionara "Matex" a.d. Banjaluka br. 04/13 od 3.3.2017. godine, objavljujemo

OBAVJEŠTENJE
o sazivanju i održavanju Skupštine akcionara "Matex" a.d. Banjaluka

I

Obavještavaju se akcionari Društva "Matex" a.d. Banjaluka da će godišnja Skupština akcionara biti održana dana, 27.4.2017. godine, u sjedištu Društva, ulica Jevrejska 1, lamela 4, Banjaluka sa početkom u 11 časova.

II

Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela (Predsjedavajući, zapisničar, komisija za glasanje) Skupštine akcionara "Matex" a.d. Banjaluka,
2. Usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje;
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa godišnje sjednice Skupštine akcionara održane dana, 16.6.2016. godine;
4. Razmatranje i donošenje Odluka o:
4.1. Usvajanju finansijskih izvještaja za 2016. godinu sa izvještajem nezavisnog revizora;
4.2. Usvajanje Izvještaja Upravnog odbora o poslovanju Društva za 2016. godinu.
5. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o raspodjeli neto dobiti ostvarene u poslovnoj 2016. godinu;
6. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o isplati dividende akcionarima Društva;
7. Razno.

III

Pozivaju se akcionari, odnosno njihovi ovlašćeni zastupnici da prisustvuju Skupštini akcionara Društva. Pravo glasa akcionar može da ostvaruje lično ili preko punomoćnika.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara ostvaruje se na osnovu Izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti RS, koji sadrži podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 17.4.2017. godine.
U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara ne održi u zakazano vrijeme, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine zakazuje se za isti dan, na istom mjestu, u 12 časova sa istim dnevnim redom.
Ponovljena Skupština može se održati i valjano odlučivati ako su prisutni ili predstavljeni akcionari koji imaju ili zastupaju više od jedne trećine ukupnog broja glasova prisutnih akcionara.
Materijali za sjednicu Skupštine akcionara sa dnevnim redom mogu se dobiti na uvid u sjedištu Društva, ulica Jevrejska 1, lamela 4. Banjaluka, radnim danom u periodu od 9 do 14 časova, počev od objavljivanja oglasa o sazivanju Skupštine akcionara do održavanja sjednice Skupštine. Društvo obezbjeđuje kopiju materijala.
Materijal za Skupštinu akcionara biće dostavljen svim akcionarima koji imaju više od 2% od ukupnog broja akcija Društva.


UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: MATE