Čistoća a.d. Banja Luka saziva 5. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Čistoća a.d. Banja Luka

Privredno društvo za komunalne usluge
„ČISTOĆA" AD BANjA LUKA

Na osnovu člana 272. i člana 304. stav 1. tačka g) Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), člana 41. stav 1. tačka 2. i člana 43. Statuta Privrednog društva za komunalne usluge „Čistoća" AD Banja Luka - Prečišćeni tekst i Odluke Upravnog odbora Društva o sazivanju pete vanredne sjednice Skupštine akcionara broj: 932-3/17 od 21.02.2017.godine Upravni odbor objavljuje

POZIV
za petu vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Privrednog društva za komunalne usluge „Čistoća" AD Banja Luka

Sjednica Skupštine akcionara će se održati dana 13.03.2017.godine u poslovnim prostorijama „ČISTOĆA" AD Banja Luka, ul. Braće Podgornika br. 2. Banja Luka, sa početkom u 12,00 časova.

Za sjednicu Skupštine predlaže se sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara.
1.1. Imenovanje Zapisničara, dva ovjerivača Zapisnika i tri člana Komisije za glasanje.
2. Usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje.
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara.
4. Donošenje Odluke o usvajanju Okvira Programa korporativnog inegriteta i pratećeg Akcionog plana i metodologije implementacije.
5. Donošenje Odluke o imenovanju Odbora za usklađenost, Glavnog službenika za usklađenost i Službenika za usklađenost.

Odluka o sazivanju vanredne sjednice Skupštine akcionara donosi se po prijedlogu većinskog vlasnika Tržnica DOO sa 51,028546% učešća u kapitalu Društva "Čistoća" AD Banja Luka, a sve u skladu sa opredjeljenjem korporativne porodice (koju čine MG Mind d.o.o., Mrkonjić putevi d.o.o., Merkur d.o.o. i sva pravna lica koja su direktno ili indirektno kontrolisana od strane Skupština društava MG Mind d.o.o., Mrkonjić Putevi d.o.o. i Merkur d.o.o. i/ili g-dina Mladena Milanovića kao većinskog vlasnika i drugih povezanih društava), gdje su pomenuta društva donijela odluku o usvajanju Okvira programa korporativnog integriteta (en. Framework Integrity Compliance Program - ICP), koji će biti ključna komponenta posvećenosti članica korporativne porodice da se pridržavaju najviših standarda poslovne odgovornosti i da njeguju kulturu usklađenosti, koja fokus stavlja na poslovanje s integritetom, te da svoje poslovanje uvijek i bez zadrške obavljaju u skladu sa svim važećim zakonima, pravilima i propisima kao i najvišim standardima poslovnog integriteta.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na dan 03.03.2017.godine (deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine).
Pozivaju se akcionari da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanjem pismenim putem učestvuju u radu Skupštine.
Potpis davaoca punomoći - fizičkog lica mora biti ovjeren kod nadležnog organa ili ovlašćenog lica akcionarskog Društva.
U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica sa istim dnevnim redom će se održati istog dana, na istom mjestu sa početkom u 14,00 časova.

Društvo obezbjeđuje materijale za sjednicu akcionarima Društva u sjedištu Društva, ul. Braće Podgornika 2. Banja Luka, radnim danom od 08,00 do 15,00 časova.


UPRAVNI ODBOR DRUŠTVA

 


Prilog:
CIST_IZDR_23.02.2017.doc   2,6 MB - Latinica

Prečice: CIST