Napredak a.d. Pelagićevo saziva 1. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

PD "NAPREDAK" AD PELAGIĆEVO
- UPRAVNI ODBOR -

U skladu sa 272. i 304. a u vezi sa članom 433. i 434. Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", broj 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i člana 63. Alineja 4. Statuta PD "Napredak" AD Pelagićevo na sjednici održanoj dana 15.2.2017. godine, donio je Odluku broj 52/17, kojom,

SAZIVA
PRVU VANREDNU SKUPŠTINU AKCIONARA
PD "NAPREDAK" AD PELAGIĆEVO

Prva vanredna Skupština akcionara PD "Napredak" AD Pelagićevo održaće se dana 6.3.2017. godine (ponedjeljak), u prostorijama Društva OJ "Silos" (OJ "Lipovica") u Pelagićevu sa početkom u 12 časova.
Za Skupštinu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED:

1. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru predsjednika Skupštine akcionara, Komisije za glasanje i ovjerivača zapisnika.
2. Usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje,
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne 15. redovne Skupštine akcionara.
4. Donošenje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti - kreditno zaduženje i zasnivanje založnog prava.
5. Tekuća pitanja.

Poziv za 1. vanrednu Skupštinu akcionara objavljuje se u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske. Poziv za Skupštinu akcionara sa prijedlozima odluka i drugim materijalima, po kojima će se odlučivati na Skupštini akcionara dostupni su na sajtu Banjalučke berze www.blberza.com, kao i na uvid u iste u prostorijama Društva u terminu od 8 do 14 časova svakog radnog dana. Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruju akcionari na osnovu Izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na dan 25.2.2017. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine).
U slučaju da se Skupština akcionara ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati dana 7.3.2017. na istom mjestu i sa istim dnevnim redom u 13 časova.
Pozivaju se akcionari da lično ili putem punomoćenika, odnosno glasanjem pismenim putem uzmu učešće u radu Skupštine akcionara.

OBAVJEŠTENJE
Obavještavaju se akcionari da je Upravni odbor Društva donio Odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara u skladu sa čl. 433. i 434. Zakona o privrednim društvima. Pod tačkom 4. Predloženog dnevnog reda, predviđeno je donošenje Odluke o sticanju i raspolaganju imovinom velike vrijednosti, zaduženjem dugoročnim kreditom PD "Napredak" AD Pelagićevo u iznosu od 900.000,00 KM kod Investiciono-razvojne banke RS. Kredit se podiže u svrhu refinansiranja komercijalnog kredita, ulaganje u investicije i obrtna sredstva, pa Upravni odbor smatra da je donošenje Odluke o kreditnom zaduženju Društva neophodno s ciljem realizacije navedenih investicija. Obavještavaju se akcionari da, u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima, mogu koristiti pravo nesaglasnih akcionara, uvažavajući činjenicu da će se na Skupštini raspravljati o raspolaganju imovinom velike vrijednosti.


UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: NAPR