Ratar a.d. Prnjavor saziva 15. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

AD "RATAR" PRNJAVOR
Na osnovu članova 268. stav 1. tačka a) i 272. stav 4. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08; 58/09, 100/11 i 67/13), i Odluke Upravnog odbora AD "Ratar" Prnjavor broj: 53-304/2016 od 21.7.2016. godine, Upravni odbor AD "Ratar" Prnjavor objavljuje

POZIV
ZA XV (PETNAESTU) REDOVNU SJEDNICU
SKUPŠTINE AKCIONARA AD "RATAR" PRNJAVOR

XV REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE ĆE SE ODRŽATI DANA 25.8.2016. godine (četvrtak) SA POČETKOM U 10 časova, U PRNJAVORU, na adresi UKRINSKI LUG BB ŠTRPCI, UPRAVNA ZGRADA DRUŠTVA AD "RIBNJAK" PRNJAVOR.
Za ovu sjednicu Skupštine predložen je sljedeći

DNEVNI RED

1. Donošenje Odluke o izboru predsjednika XV redovne sjednice Skupštine akcionara AD „Ratar" Prnjavor
2. Upoznavanje sa Odlukama predsjednika Skupštine akcionara o imenovanju kandidata za članove:
a)Komisije za glasanje
b)Zapisničara i ovjerivače zapisnika
3. Razmatranje i donošenje Odluke ousvajanju zapisnika sa XIV redovne sjednice Skupštine akcionara AD „Ratar" Prnjavor
4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Finansijskog izvještaja Društva za 2014. godinu i 2015. godinu
5. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2014. godinu i 2015. godinu
6. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora za period 4.3.2014 - 21.7.2016. godine
7. Razmatranje i donošenje Odluke o pokriću gubitka za 2014. godinu
8. Razmatranje i donošenje Odluke o raspodjeli dobiti za 2015. godinu i pokriću gubitka iz ranijih godina
9. Razmatranje i donošenje Odluke o izboru Nezavisnog revizora finansijskih izvještaja Društva za 2015. godinu i 2016. godinu
10. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju u zakup poslovnih objekata AD „Ratar" Prnjavor
11. Razmatranje i donošenje Odluke o zaključenju posla sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti
a) prodaja nekretnina
12. Razmatranje i donošenje Odluke o zaključenju posla sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti
a) raspolaganje sredstvima ostvarenim prodajom nekretnina

Odsutni akcionari mogu glasati putem pismene izjave o glasanju. Izjava o glasanju treba da sadrži: Ime i prezime akcionara, JMBG ili matični broj pravnog lica, pun naziv tačke dnevnog reda i izjavu da li glasa "Za" ili "Protiv" prijedloga odluke, ili je "uzdržan od glasanja" sa potpisom akcionara, odnosno potpisom zakonskog zastupnika. Izjava o glasanju, kao i punomoć koju daje akcionar-fizičko lice, treba da su ovjereni kod nadležnog državnog organa. Za akcionara-pravno lice Izjavu o glasanju i punomoć ovjerava nadležni državni organ ili ovlašćeno lice sa pečatom tog pravnog lica. Punomoć za zastupanje se može dati sposobnom punoljetnom fizičkom licu ili pravnom licu. Punomoćnik akcionara zaposlenih u AD "Ratar" Prnjavor ne može biti direktor, član Upravnog odbora i članovi Izvršnog odbora. Punomoć za zastupanje na skupštini akcionara obavezno sadrži sljedeće podatke: Podatke o vlasniku akcija i punomoćniku (puno ime i prezime, JMBG ili matični broj pravnog lica i adresa stanovanja odnosno sjedište), podatke o broju, vrsti i klasi akcija za koje se daje punomoć, granice ovlašćenja i vrijeme trajanja punomoći. Izjava o glasanju dostavlja se na adresu Skupština "Ratar" AD Prnjavor (za komisiju za glasanje) Prnjavor ili direktno u Upravi društva, najkasnije do početka sjednice. Materijal za redovnu sjednicu Skupštine dostupan je na uvid akcionarima svakim radnim danom u periodu od 8 do 15 časova u sjedištu Društva, internet stranici berze i na internet stranici AD "Ratar" Prnjavor www.ratarprnjavor.com .
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti RS, koja sadrži podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara odnosno sa stanjem na dan 15.8.2016. godine.
U slučaju nemogućnosti održavanja sjednice Skupštine akcionara u zakazano vrijeme, ponovljena sjednica Skupštine akcionara Društva održaće se istog dana na istom mjestu sa početkom u 11 časova, sa istim dnevnim redom.

Broj: 114 /2016
Dana, 21.7.2016. godine

UPRAVNI ODBOR

 

 



Prečice: RTAR