Veterinarska stanica a.d. Srbac saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i članom 51. Statuta Veterinarska stanica a.d. Srbac, Upravni odbor Veterinarska stanica a.d. Srbac, na sjednici održanoj dana 4.7.2014. godine, donio je odluku kojom

S A Z I V A

Vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Veterinarska stanica a.d. Srbac, koja će se održati u srijedu, 23.7.2014. godine, u 15 časova u poslovnim prostorijama Društva, ul. Danka Mitrova bb, 78420 Srbac.

I

Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Odluka o izboru predsjednika Skupštine akcionara;
2. Usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje i usvajanje Ugovora o organizovanju društva u formi društva sa ograničenom odgovornošću Veterinarska ambulanta d.o.o. Srbac;
4. Razno.

II

Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara na deseti dan prije dana održavanja Skupštine akcionara, tj. na dan 13.7.2014. godine.

U slučaju da se Skupština ne održi u navedeno vrijeme, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati istog dana u 16 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Poziv za Skupštinu akcionara sa prijedlozima odluka i drugim materijalima o kojima će se odlučivati na Skupštini biće dostupni na internet stranici Berze, kao i na uvid u prostorijama Društva u periodu od 9 do 15 časova svakog radnog dana od dana objavljivanja poziva do dana održavanja sjednice Skupštine akcionara.

III

Na osnovu člana 435. stav 1. Zakona o privrednim društvima obavještavamo akcionare Društva da imaju pravo na naknadu vrijednosti, odnosno otkup svojih akcija od strane Društva u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima.

IV

Razlog sazivanja vanredne sjednice Skupštine je usvajanje Ugovora o organizovanju društva u formi društva sa ograničenom odgovornošću Veterinarska ambulanta d.o.o. Srbac.

UPRAVNI ODBOR



Prečice: VSSR