Ozrenturist a.d. Doboj saziva 3. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Ozrenturist a.d. Doboj

A.D „OZRENTURIST" DOBOJ
Broj: 194-01/12
Doboj, 11.09.2012. godine

Na osnovu člana 267 i 272 Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS broj 127/08 , 58/09 i 100/11 ) i na osnovu člana 27 Statuta AD „Ozrenturist" Doboj - prečišćeni tekst Upravni odbor A.D „Ozrenturist" Doboj na svojoj sjednici održanoj dana 10.09.2012. godine, donio je odluku kojom

SAZIVA
III Vanrednu Skupštinu akcionara A.D „Ozrenturist" Doboj , koja će se održati dana 15.10.2012. godine / ponedjeljak / sa početkom u 9 časova u prostorijama Društva - hotel „Park" u Doboju u ulici Kneza Lazara 2 - ponovljena istog dana sa početkom u 12 časova na istom mjestu.

Za Skupštinu se predlaže slijedeći

Dnevni red

1. Imenovanje zapisničara , ovjerivača zapisnika i članova komisije za glasanje ( od strane predsjednika Društva - član 279 Zakona );
2. Usvajanje zapisnika sa II vanredne Skupštine akcionara, održane dana 03.09.2012. godine;
3. Donošenje odluke kojom se odobrava sticanje , odnosno raspolaganje imovinom velike vrijednosti,
4. Donošenje odluke o kreditnom zaduženju i zalaganju nekretnina Društva.

Akcionar može da traži od društva da otkupi njegove akcije po tržišnoj vrijednosti akcija ako glasa protiv ili se uzdrži od glasanja za odluku kojom se odobrava sticanje, odnosno raspolaganje imovinom velike vrijednosti - donošenjem odluke o kreditnom zaduženju i zalaganju nekretnina.
Akcionar Društva koji namjerava da koristi svoje pravo na traženje otkupa akcija , dužan je da prije odlučivanja na sjednici skupštine akcionara uputi društvu pisano obavještenje o namjeri da koristi to svoje pravo ako se na skupštini donese predmetna odluka . Akcionar koji ne uputi ovo obavještenje u prekluzivnom roku od 30 dana od dana prijema ovog poziva odnosno od dana objavljivanja poziva za sjednicu skupštine u skladu sa članom 272. stav 4. Zakona o privrednim društvima RS ( Sl. glasnik RS broj 127/08 , 58/09 i 100/11 ) ili koji glasa za predloženu odluku nema pravo na otkup akcija.
Ako je odluka na kojoj se zasnivaju prava / na otkup akcija / usvojena na skupštini akcionara , akcionari koji su podnijeli obavještenje o namjeri traženja otkupa akcija od društva u skladu sa prethodnim stavom, dužni su da pošalju društvu pisani zahtjev za otkup akcija, sa navođenjem svog imena , odnosno poslovnog imena , prebivališta, odnosno sjedišta i broja i klase akcija čiji se otkup zahtijeva u roku od 30 dana od dana donošenja odluke skupštine akcionara.
Po prijemu zahtjeva akcionara na otkup akcija , društvo plaća akcije u vrijednosti za koju vjeruje da je tržišna vrijednost u roku od 30 dana od dana prijema zahtjeva.
Ako se akcionaru isplate iznosi na koje ima pravo u vezi sa njegovim pravom nesaglasnog akcionara , a akcionar smatra da je isplaćeni iznos niži od tržišne vrijednosti akcija utvrđene u skladu sa zakonom o privrednim društvima RS , ili ako društvo propusti da izvrši plaćanje naknade ima pravo da podnese zahtjev za procjenu vrijednosti akcija od nadležnog suda , podnošenjem tekvog zahtjeva sudu u roku od 30 dana ili dana isplate ili od dana kašnjenja u isplati.
Razlog sazivanja vanredne Skupštine akcionara je donošenje odluke o sticanju i raspolaganju imovinom velike vrijednosti i odluke o kreditnom zaduženju .
Napomena: Ovaj oglas objavljen je na sajtu Banjalučke berze www.blberza.com , a materijel sa sjednicu Skupštine , dostupan je i može se preuzeti lično u Pravnoj službi Društva u službenim prostorijama privrednog Društva „ BmD Komerc" d.o.o. Doboj ul. Vidovdanska bb Doboj.
Pravo učešća i pravo glasa na sjednici Skupštine Društva ostvaruje se na osnovu Izvještaja Centralnog registra HOV Banja Luka odnosno ,knjige akcionara , koji sadrži oznaku akcije , podatke o vlasnicima akcije , broju i nominalnoj vrijednosti sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice skupštine akcionara , odnosno 05.10.2012. godine.

UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: OZTU