Poljoprivrednik a.d. Derventa saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Advantis Broker

"POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa


U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09 i 100/11) i članom 48. Statuta "POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa, Upravni odbor "POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa na sjednici održanoj dana 10.8.2012. godine donio je odluku kojom

S A Z I V A

redovnu sjednicu Skupštine akcionara "POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa, koja će se održati u petak, 14.9.2012. godine u 15 časova, u poslovnim prostorijama Društva, Polje bb, 74400 Derventa.

I

Za sjednicu se predlaže sljedeći:

D N E V N I R E D

1. Izbor radnih tijela (predsjednik skupštine, zapisničar, ovjerači zapisnika, komisija za glasanje);
2. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine, održane 19.3.2011. godine;
3. Razmatranje i usvajanje Izvještaja nezavisnog revizora o finansijskom izvještaju za 2011. godinu;
4. Razmatranje i usvajanje Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2011. godinu;
5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju "POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa za 2011. godinu;
6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Upravnog odbora "POLjOPRIVREDNIK" a.d. Derventa za 2011. godinu;
7. Razmatranje i usvajanje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti;
8. Razmatranje i usvajanje Ugovora o zasnivanju hipoteke;
9. Razmatranje i usvajanje Odluke o promjeni pravne forme akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću i donošenje odgovarajućih akata u skladu sa Zakonom o privrednim društvima koji su neophodni za upis promjene pravne forme u sudskom registru;
10. Razno.


II

Pozivaju se akcionari da lično, putem punomoćnika ili glasanjem pismenim putem učestvuju u radu Skupštine. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara na dan 4.9.2012. godine.

Punomoć fizičkih lica mora biti ovjerena kod nadležnog organa, punomoć za zastupanje pravnih lica - pečatom društva i potpisom ovlašćenog lica, a punomoć data od strane akcionara koji su strani državljani, odnosno sa sjedištem van Republike Srpske - apostille pečatom.

U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati istog dana u 16 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Akcionarsko društvo objavljuje poziv za sjednicu skupštine akcionara u dva dnevna lista registrovana na području RS, Nezavisne novine i Glas Srpske, i bez prekida na internet stranici Banjalučke berze i društva biće objavljen poziv za sjednicu skupštine akcionara, prijedlozi odluka i izvještaji koji se usvajaju. Akcionari imaju mogućnost uvida u prijedloge odluka i izvještaje koji će se usvajati i u sjedištu društva svakim radnom danom u redovno radno vrijeme.

III

U skladu sa odredbama člana 421. Zakona o privrednim društvima, akcionaru putem pošte dostavljamo:
a) prijedlog odluke o promjeni pravne forme i izvještaj Upravnog odbora akcionarskog društva koji objašnjava uslove i zakonsku i ekonomsku osnovanost za promjenu pravne forme, kao i opis bilo kog problema koji je nastao u vezi sa uslovima promjene pravne forme (napominjemo da su svi zakonski i faktički uslovi za promjenu forme Društva ostvareni, te da Upravni odbor nije pronašao problem u vezi sa istim),
b) pozitivnu preporuku Upravnog odbora u vezi sa tačkom 7. dnevnog reda i razloge za takvu preporuku,

Na osnovu člana 421. stav 2. tačka v) i člana 435. stav 1. tačka v) Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", 127/08, 58/09 i 100/11) obavještavamo akcionare Društva da mogu da ne prihvate odluku o promjeni pravne forme Društva i da imaju pravo na traženje procjene i otkupa akcija od Društva.

 

Upravni odbor

 



Prečice: PPRV