Tranšped a.d. Banja Luka saziva 1. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Tranšped a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 36. stav 2. Statuta „Tranšped" akcionarskog društva Banja Luka, sa sjedištem u Banja Luci, u ul. Veselina Masleše br. 11., Upravni odbor Društva, u punom sastavu, na svojoj redovnoj sjednici, održanoj dana 16.02.2012. godine

S A Z I V A

1. vanrednu Skupštinu „Tranšped" a.d. Banja Luka koja će se održati u prostorijama Hotela „Bosna", u Banja Luci, u ulici Petra I Karađorđevića br. 97., dana 05. marta 2012. u 11 časova, prije podne.

Za ovu Skupštinu Društva, Upravni odbor predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine (u slučaju nemogućnosti prisustvovanja istoj postojećeg predsjednika Skupštine Društva),
2. Imenovanje zapisničara, dva akcionara koji ovjeravaju zapisnik i članove komisije za glasanje (od strane predsjednika Skupštine Društva [čl. 279. Zakona]),
3. Usvajanje Zapisnika sa prethodne Skupštine,
4. Razmatranje i Usvajanje Odluke o usvajanju Prijedloga novog Statuta Društva,
5. Razmatranje i Usvajanje odluke o razrješenju član(ov)a Upravnog odbora,
6. Razmatranje i Usvajanje odluke o imenovanju član(ov)a Upravnog odbora,
7. Razmatranje i Usvajanje odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora,
8. Razmatranje i Usvajanje odluke o imenovanju nezavisnog Revizora za 2011., 2012. i 2013. godinu,
9. Razmatranje i Usvajanje odluke o imenovanju internog Revizora i
10. Ostalo (na prijedlog akcionara Društva na Skupštini).

Pravo učešća i pravo glasa na sjednici Skupštine Društva ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti odnosno knjige akcionara, koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima akcije, broju i nominalnoj vrijednosti akcije sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice skupštine akcionara odnosno 24. februara 2012.
Pozivaju se svi akcionari sa pravom glasa da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine acionara. Uvid u materijal za sjednicu Skupštine akcionara mogu ostvariti svakim radnim danom od 08-15 časova u prostorijama Uprave Društva (Banja Luka, Veselina Masleše br. 11.) od 18.02. - 04.03.2012.
Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma sjednica Skupštine Društva ne bude mogla održati u navedenom terminu, ponovljena sjednica Skupština će se održati istog dana, na istom mjestu u 12 časova.

 


O b r a z l o ž e n j e :

Ova vanredna Skupština Društva se saziva u cilju usvajanja novog Statuta Društva, a zbog zakonskih obaveza o usklađivanju normativnih akata sa Zakonom o privrednim društvima i Zakona o klasifikaciji djelatnosti i o Registru poslovnih subjekata po djelatnostima u Republici Srpskoj.
U slučaju da postoji mogućnost da se donesu i druge odluke, a koje su predložene, Skupština Društva će o tim odlukama raspravljati i eventualno ih usvojiti.

Banja Luka, 16.02.2012.


Predsjednik Upravnog odbora


Maja Vučković

 

 



Prečice: TRAN