Poljoprivrednik a.d. Derventa saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Poljoprivrednik a.d. Derventa

„POLJOPRIVREDNIK" A.D. DERVENTA sa p.o
DERVENTA


U skladu sa članom 304. Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik RS, broj 127/08 i 58/09) i članovima 30. i 48. Statuta „Poljoprivrednik" a.d. Derventa sa p.o., Upravni odbor „Poljoprivrednik" a.d. Derventa sa p.o., na sjednici održanoj dana 15.02.2012. godine je donio odluku kojom


S A Z I V A

Vanrednu Skupštinu akcionara „Poljoprivrednik" a.d. Derventa sa p. o. , koja će se održati dana 19.03.2012. godine (ponedjeljak ) u 11 časova na kompleksu „Poljoprivrednik" a.d. Derventa sa p.o., u Polju bb, opština Derventa - Upravna zgrada

Za sjednicu se predlaže sljedeći:

D N E V N I  R E D

1. Izbor radnih tijela ( Predsjedavajući, zapisničar, komisija za glasanje )
2. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine
3. Razmatranje i usvajanje odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti
4. Razno

N A P O M E N A:

Svaka akcija daje pravo glasa srazmjerno broju vlastitih ili zastupanih akcija.
Pozivaju se akcionari da lično, putem punomoćnika ili glasanjem pismenim putem učestvuju u radu Skupštine. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara deseti dan prije održavanja sjednice skupštine akcionara, 09.03.2012. godine.
Odluka o raspolaganju imovinom velike vrijednosti odnosi se na zasnivanje hipoteke na nepokretnostima Društva procijenjene vrijednosti 4.517.626,00 KM i zasnivanja založnog prava na opremi i postrojenjima Društva procijenjene vrijednosti 2.070.000 radi zaključenja Ugovora o kreditu sa NLB Razvojnom bankom a.d.
Upravni odbor daje preporuku za usvajanje odluke o raspolaganju imovine velike vrijednosti, jer će Društvo dobijanjem kredita refinansirati ulaganje i unaprijediti svoje poslovanje.
Obavještavaju se akcionari koji nisu saglasni sa Odlukom o sticanju imovine velike vrijednosti- tačka 3 predloženog dnevnog reda ( nesaglasni akcionari ) , da imaju pravo na procjenu i naknadu vrijednosti, odnosno otkup svojih akcija od strane akcionarskog društva u skladu sa odredbama člana 435. i 436. Zakona o privrednim društvima .
Punomoć fizičkih lica treba biti ovjerena kod nadležnog organa, a punomoć pravnih lica potpisom i pečatom odgovornog lica.
Kvorum za sjednicu skupštine akcionara čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa. U kvorum se računaju i glasovi akcionara koji mogu glasati i pismenim putem.
U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati istog dana u 12 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Kvorum za ponovljenu sjednicu skupštine čini 1/3 od ukupnog broja glasova akcija sa pravom glasa.
Akcionari imaju mogućnost uvida u materijale svakim radnim danom od 10 do 14 časova u prostorijama Društva, odnosno na www.blberza.com, kao i na web strani Društva www.poljoprivrednik.eu .


UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: PPRV