Vatrostalna a.d. Prijedor - Ispravka oglasa saziva 11. redovne Skupštine akcionara

Izvor:  Vatrostalna a.d. Prijedor

Obavještavamo vas da se Saziv XI redovne sjednice Skupštine akcionara "Vatrostalna" a.d. Prijedor od dana 15.11.2011. god. objavljeno u Glasu Srpske PONIŠTAVA, a izdaje se novo.
Na osnovu člana 267. i člana 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08 i 58/09) i člana 53. Statuta preduzeća "Vatrostalna" a.d. Prijedor, Upravni odbor na 37. sjednici održanoj dana 09.11.2011. god.

S A Z I V A
XI redovnu sjednicu Skupštine akcionara
"Vatrostalna" a.d. Prijedor


I
Jedanaesta redovna sjednica Skupštine akcionara "Vatrostalna" a.d. Prijedor održaće se 28.12.2011. godine (srijeda) u prostorijama Privrednog društva "Vatrostalna" a.d. Prijedor, ulica 1. maja br. 63, Prijedor, sa početkom u 12:00 časova. Za sjednicu Skupštine predlaže se sledeći

D n e v n i     r e d

1. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru verifikacione Komisije i podnošenje izvještaja o prisutnim akcionarima.
2. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine akcionara, zapisničara i brojača glasova.
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa X redovne Skupštine akcionara.
4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Revizorskog izvještaja o izvršnoj reviziji finansijskih izvještaja Društva za 2010. godinu.
5. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2010. godinu.
6. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Finansijskih izvještaja Društva za 2010. godinu.
7. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora "Vatrostalna" a.d. Prijedor.
8. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o razrješenju dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora "Vatrostalna" a.d. Prijedor.
9. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o promjeni pravne forme, kojom se mijenja pravna forma akcionarskog društva (AD) u društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO).
10. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o načinu organizovanja "Vatrostalna" d.o.o. Prijedor (osnivački akt), usklađenog sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o klasifikaciji djelatnosti i Registru poslovnih subjekata po djelatnostima u Republici Srpskoj.
11. Razno.

II
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara imaju akcionari koji su kao vlasnici akcija upisani u Centralnom registru na dan 18.12.2011. godine, lično, putem zastupnika ili punomoćnika. Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma sjednica ne održi zakazanog dana, ponovljena Skupština će se održati na dan 30.12.2011. godine (petak) sa početkom u 12:00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom kao iz tačke 1. ovog sazivnika.

III
Materijali za sjednicu Skupštine akcionara mogu se dobiti na uvid u sjedištu Društva, ulica 1. maja br. 63, 79000 Prijedor, svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 12:00 časova.

Ovim putem upoznajemo Vas sa činjenicom da svu dokumentaciju i sve informacije u vezi sa promjenom pravne forme iz akcionarkog u društvo sa ograničenom odgovornošću i promjene oblika organizovanja u vezi sa istim možete dobiti u sjedištu Privrednog društva "Vatrostalna" a.d. Prijedor, ulica 1. maja br. 63, Prijedor, ili na telefon broj 052/238-012 i 238-010.

U prilogu dnevnog reda dostavljamo materijal za sjednicu Skupštine akcionara, a naročito dokumentaciju vezanu za promjenu pravne forme Društva, odnosno tačka 9. dnevenog reda.

U skladu sa odredbom člana 421. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09) dostavljamo prijedlog Odluke o promjeni pravne forme i Izvještaj Upravnog odbora koji objašnjava uslove, zakonsku i ekonomsku opravdanost za promjenu pravne forme, kao i opis eventualnih problema nastalih u vezi sa uslovima promjene pravne forme (napominjemo da su svi zakonski i faktički uslovi za promjenu forme Društva ostvareni te da Upravni odbor nije pronašao problem u vezi sa istim), pored navedenog dostavljamo Vam i pozitivnu preporuku Upravnog odbora u vezi sa tačkom 9. dnevnog reda.

Zakonska nam je obaveza da Vas upoznamo da kod donošenja Odluke o promjeni pravne forme Društva (tačka br. 9), a u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09), svi akcionari sa pravom glasa imaju pravo da ne prihvate predloženu odluku i da u slučaju donošenja odnosno izglasavanja navedene odluke, mogu iskoristiti svoje pravo nesaglasnih akcionara u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09).

Upoznajemo Vas i sa činjenicom da će sjednici prisustvovati notar u skladu sa obavezom prema Zakonu o notarima RS. Ovo naročito zbog toga što će se na sjednici Skupštine pored Odluke o promjeni pravne forme po sili Zakona usvajati i novi osnivački akti Društva.


PREDSJEDNIK
UPRAVNOG ODBORA

Boško Šipka

 



Prečice: VTRS