Vatrostalna a.d. Prijedor saziva 11. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Vatrostalna a.d. Prijedor

Na osnovu člana 267. i člana 272. Zakona o privrednim drušgvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08 i 58/09) i člana 53. Statuta preduzeća "Vatrostalna" a.d. Prijedor, Upravni odbor na 37. sjednici održanoj dana 09.11.2011. god.

S A Z I V A
XI redovnu sjednicu Skupštine akcionara
"Vatrostalna" a.d. Prijedor


I
Jedanaesta redovna sjednica Skupštine akcionara "Vatrostalna" a.d. Prijedor održaće se 16.12.2011. godine (petak) u prostorijama Privrednog društva "Vatrostalna" a.d. Prijedor, ulica 1. maja br. 63, Prijedor, sa početkom u 12:00 časova. Za sjednicu Skupštine predlaže se sledeći

D n e v n i r e d

1. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru verifikacione Komisije i podnošenje izvještaja o prisutnim akcionarima.
2. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine akcionara, zapisničara i brojača glasova.
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa X redovne Skupštine akcionara.
4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Revizorskog izvještaja o izvršnoj reviziji finansijskih izvještaja Društva za 2010. godinu.
5. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2010. godinu.
6. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Finansijskih izvještaja Društva za 2010. godinu.
7. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora "Vatrostalna" a.d. Prijedor.
8. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o razrješenju dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora "Vatrostalna" a.d. Prijedor.
9. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o promjeni pravne forme, kojom se mijenja pravna forma akcionarskog društva (AD) u društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO).
10. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o načinu organizovanja "Vatrostalna" d.o.o. Prijedor (osnivački akt), usklađenog sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o klasifikaciji djelatnosti i Registru poslovnih subjekata po djelatnostima u Republici Srpskoj.
11. Razno.

II
Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma sjednica ne održi zakazanog dana, ponovljena Skupština će se održati na dan 23.12.2011. godine (petak) sa početkom u 12:00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom kao iz tačke 1. ovog sazivnika.

III
Materijali za sjednicu Skupštine akcionara mogu se dobiti na uvid u sjedištu Društva, ulica 1. maja br. 63, 79000 Prijedor, svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 12:00 časova.

Ovim putem upoznajemo Vas sa činjenicom da svu dokumentaciju i sve informacije u vezi sa promjenom pravne forme iz akcionarkog u društvo sa ograničenom odgovornošću i promjene oblika organizovanja u vezi sa istim možete dobiti u sjedištu Privrednog društva "Vatrostalna" a.d. Prijedor, ulica 1. maja br. 63, Prijedor, ili na telefon broj 052/238-012 i 238-010.

U prilogu dnevnog reda dostavljamo materijal za sjednicu Skupštine akcionara, a naročito dokumentaciju vezanu za promjenu pravne forme Društva, odnosno tačka 9. dnevenog reda.

U skladu sa odredbom člana 421. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09) dostavljamo prijedlog Odluke o promjeni pravne forme i Izvještaj Upravnog odbora koji objašnjava uslove, zakonsku i ekonomsku opravdanost za promjenu pravne forme, kao i opis eventualnih problema nastalih u vezi sa uslovima promjene pravne forme (napominjemo da su svi zakonski i faktički uslovi za promjenu forme Društva ostvareni te da Upravni odbor nije pronašao problem u vezi sa istim), pored navedenog dostavljamo Vam i pozitivnu preporuku Upravnog odbora u vezi sa tačkom 9. dnevnog reda.

Zakonska nam je obaveza da Vas upoznamo da kod donošenja Odluke o promjeni pravne forme Društva (tačka br. 9), a u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09), svi akcionari sa pravom glasa imaju pravo da ne prihvate predloženu odluku i da u slučaju donošenja odnosno izglasavanja navedene odluke, mogu iskoristiti svoje pravo nesaglasnih akcionara u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", broj 127/08 i 58/09).

Upoznajemo Vas i sa činjenicom da će sjednici prisustvovati notar u skladu sa obavezom prema Zakonu o notarima RS. Ovo naročito zbog toga što će se na sjednici Skupštine pored Odluke o promjeni pravne forme po sili Zakona usvajati i novi osnivački akti Društva.


PREDSJEDNIK
UPRAVNOG ODBORA
______________________
Boško Šipka

 



Prečice: VTRS