Vatrostalna a.d. Prijedor - Javna ponuda za preuzimanje

Izvor:  Glas Srpske

U skladu ca članom 5. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik RS", broj 65/08 i 92/09), Nenad (Krsto) Ninković, JMBG: 0501949101486, Ul. Raška 8, 78400 Gradiška, BiH, posredstvom punomoćnika objavljuje:

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANJE

akcionarima Akcionarskog društva "VATROSTALNA" a.d. Prijedor, Ul. 1. maja br. 63, 79000 Prijedor, Bosna i Hercegovina
1. Nenad (Krsto) Ninković, JMBG: 0501949101486, Ul. Raška 8, 78400 Gradiška, BiH, na dan ove objave vlasnik je 527.460 akcija emitenta "Vatrostalna" a.d. Prijedor, koje su redovne (obične), pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 527.460 glasova u skupštini emitenta ili 95,127824% od ukupnog broja glasova.
2. Osnovni kapital emitenta iznosi 554.475,00 KM, podijeljen je na 554.475 redovnih (običnih) akcija klase MAM nominalne vrijednosti 1,00 KM.
3. Ova ponuda daje se svim akcionarima Akcionarskog društva "VATROSTALNA" Prijedor koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u Skupštini Društva.
Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa u Skupštini Društva, pod propisanim uslovima i uslovima utvrđenim u ovoj ponudi.
4. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude Ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 0,90 KM.
5. Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 (deset) dana od dana isteka roka važenja ove ponude.
Novčana sredstva za plaćanje akcija iz ponude obezbijeđena su Ugovorom o namjenskom deponovanju novčanih sredstava broj 14105212 zaključenim između Ponudioca Nenada Ninkovića i NLB Razvojne banke a.d. Banjaluka, Filijala Gradiška, Vidovdanska bb, 78400 Gradiška. Plaćanje će se izvršiti preko navedene banke, prenosom novčanih sredstava sa računa namjenskog depozita Ponudioca, na račun ili štedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije.
6. Depozitar je: Centralni registar hartija od vrijednosti a.d, Ul. Sime Šolaje br. 1, 78000 Banjaluka.
7. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 (trideset) dana od dana njenog objavljivanja u "Glasu Srpske".
8. Berzanski posrednik Ponudioca je Brokersko-dilersko društvo "Eurobroker" a.d. Banja Luka, sa sjedištem u Ul. Grčka 17.
9. Akcionar koji želi da prihvati ovu ponudu dužan je da akcije koje su predmet ove ponude deponuje kod depozitara, do isteka roka važenja ponude. Svoje akcije s pravom glasa akcionar deponuje isključivo tako da berzanskom posredniku daje potpisan Nalog za prihvatanje ove ponude. Nalog za prihvatanje ponude se preuzima i potpisuje kod berzanskog posrednika.
Akcionar ne može raspolagati akcijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije prihvatio ovu ponudu. Akcionar može povući deponovane akcije tako da berzanskom posredniku da potpisan nalog za otkazivanje ove ponude koji sadrži iste podatke kao i nalog za prihvatanje ponude. Akcionar može povući deponovane akcije u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje ili ako Ponudilac ne plati akcije u roku za plaćanje navedenom u ovoj ponudi. Povlačenje deponovanih akcija smatraće se odustankom akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih akcija pod uslovima propisanim Zakonom.
10.Ponudilac će, saglasno članu 18. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik RS" broj 65/08 i 92/09) iskoristiti pravo na prenos svih akcija koje ne budu deponovane u roku važenja ove Ponude za preuzimanje - klauzula prinudne prodaje u postupku preuzimanja.
Ponudilac će otkupiti akcije nesaglasnih akcionara koji nisu prihvatili prodaju akcija po ovoj Ponudi, a pod uslovima Ponude za preuzimanje akcija odnosno po cijeni navedenoj u tački 4. ove Ponude.
11.Ciljevi Ponudioca i njegove namjere u vezi sa emitentom u slučaju uspjeha javne ponude su:
obezbjeđivanje osnovnih pretpostavki za obavljanje osnovne djelatnosti emitenta traženjem strateškog partnera za novi proizvodni program. Pronalaženje strateškog partnera omogućilo bi uvođenje nove i profitabilnije tehnologije s ciljem optimizacije troškova i modernizacije poslovanja a društvo bi bilo konkurentnije sa stanovišta efikasnosti i kvaliteta što bi zadržalo i proširilo saradnju sa postojećim, te stvorilo uslove za pronalaženje novih kupaca.
Ponudilac će nastojati pokriti dospjele obaveza prema povjeriocima (prvenstveno prema Elektroprijedoru u iznosu oko 50.000, 00 KM, odmah po potpisivanja sporazuma) kao i riješiti sudske sporove u iznosu od oko 180.000,00 KM prema dospjeću sudskih presuda Ponudilac će nastojati da održi zaposlenost na zatečenom nivou, dok poslovnu djelatnost namjerava da obavlja u trenutnom sjedištu društva.
12. Ponudilac neće kupiti akcije s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja, zabrana raspolaganja i drugi tereti).
13. Ponudilac snosi sve troškove koji proiziđu iz ove ponude, bez obzira na konačne rezultate preuzimanja, izuzev troškova prihvatanja ponude koje snosi akcionar koji prihvata ponudu.
Za sve dodatne informacije i objašnjenja o javnoj ponudi i načinu deponovanja akcija radi prihvatanja ponude i načinu isplate ponuđene cijene, obratite se Brokersko-dilerskom društvu EUROBROKER" a.d. Banja Luka na telefon 051 230 820, 230 825, faks 230 836, e-mail: office@eurobroker.ba.

Nenad Ninković
zastupan po
"EUROBROKER" a.d. Banja Luka

 



Prečice: VTRS