Čajavec sistemi upravljanja a.d. Banja Luka saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Čajavec sistemi upravljanja a.d. Banja Luka

ČAJAVEC - SISTEMI UPRAVLJANJA A.D. Novakovići bb BANJA LUKA
Broj:02-XIX-6/10.
Dana :22.07.2010. godine 


UPRAVNI ODBOR
Na osnovu člana 21. Statuta preduzeća Čajavec - Sistemi upravljanja a.d. Banja Luka, Upravni odborna XIX sjednici održanoj dana 22.07.2010.godine donosi i upućuje Skupštini akconara na usvajanje slijedeću


ODLUKU
o utvrđivanju dnevnog reda za sjednicu Skupštine akcionara
-Nacrt-


Član 1.
Sjednica Skupštine akcionara održaće se 10.09.2010. godine,(petak) u prostorijama Privrednog društva sa početkom u 10 časova, sa slijedećim:


Dnevni red


1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine.
2. Razmatranje Odluke o promjeni pravne forme i načina organizovanja Društva.
3. Razmatranje / donošenje odluke o usvajanju periodičnog obračuna,
od 01.01.- 30.06.2010. godine.
4. Razno


Ovim putem upoznajemo Vas sa činjenicom da svu dokumentaciju i sve informacije u vezi sa promjenom pravne forme iz akcionarskog u Društvo sa ograničenom odgovornošću i promjene oblika organizovanja u vezi sa istim možete dobiti u sjedištu Društva od članova Upravnog odbora i direktora Društva, ili na tetefon broj 051 385-290.
U prilogu dnevnog reda dostavljamo materijal za sjednicu Skupštine akcionara, a naročito dokumentaciju vezanu za promjenu pravne forme Društva, odnosno tačku 2. dnevnog reda.

U skladu sa odredbom člana 421. Zakona o privrednim društvima Sl.glasnik 127/08 i 58/09 dostavljamo prijedlog Odluke o promjeni pravne forme i Izvještaj Uravnog odbora koji objašnjava uslove, zakonsku i ekonomsku opravdanost za promjenu pravne forme, kao i opis eventuatnih problema nastalih u vezi sa uslovima promjene pravne forme (napominjemo da su svi zakonski i faktički uslovi za promjenu forme Društva ostvareni te da Upravni odbor nije pronašao problem u vezi sa istim), pored navedenog dostavljamo Vam  ipozitivnu preporuku Upravnog odbora u vezi sa tačkom 2. dnevnog reda,
Zakonska nam je obaveza da Vas upoznamo da imate pravo ne prihvatiti Odluku o promjeni pravne forme, da imate pravo tražiti procjenu vrijednosti akcija koje će se eventuatno konvertovati u osnivački ulog kao i da imate pravo da od Društva zahtjevate otkup akcija sve u skladu sa odredbom člana 421. Zakona o privrednim društvima i shodnom primjenom odredbe člana 284. Zakona o privrednim društvima i druglh odredaba navedenog zakona koje regulišu prava akcionara. Upoznajemo Vas i sa činjenicom da će sjednici prisustvovati notar u skladu sa obavezama prema Zakonu o natorima RS. Ovo naročito zbog toga što će se na sjednici Skupštine pored Odluke o promjeni pravne forme po sili Zakona usvajati i novi osnivački akti Društva.

Predsjednik UO

Zoran Marić



Prečice: CJSU