Elektrodistribucija a.d. Pale saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Elektrodistribucija a.d. Pale

ODS „Elektrodistribucija" a.d. Pale
Nadzorni odbor

Broj: NO-592-1/24
Datum, 27.08.2024. godine

Na osnovu člana 44. tačka 4. Statuta Operatera distributivnog sistema „Elektrodistribucija" akcionarsko društvo Pale, a saglasno članu 10. tačka 3. Poslovnika o radu Nadzornog odbora, Nadzorni odbor Operatera distributivnog sistema „Elektrodistribucija" akcionarsko društvo Pale, telefonskim usaglašavanjem i izjašnjavanjem putem e-maila svih članova Nadzornog odbora, dana 27.08.2024. godine

SAZIVA
vanrednu sjednicu Skupštine akcionara
ODS „Elektrodistribucija" a.d. Pale

Vanredna sjednica Skupštine akcionara ODS „Elektrodistribucija" a.d. Pale održaće se dana 13.09.2024. godine (petak) sa početkom u 12,00 časova u prostorijama Preduzeća u Palama, ul. Nikole Tesle br. 12.
Za sjednicu se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine, zapisničara i ovjerača Zapisnika;
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa vanredne sjednice Skupštine akcionara Preduzeća održane dana 23.04.2024. godine;
3. Donošenje Odluke o razrješenju tri člana Nadzornog odbora ODS „Elektrodistribucija" a.d. Pale;
4. Donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora ODS „Elektrodistribucija" a.d. Pale.

Odluke navedene u Dnevnom redu donose se običnom većinom glasova akcionara koji prisustvuju sjednici lično ili putem punomoćnika.
U slučaju da se vanredna sjednica Skupštine akcionara ne održi dana 13.09.2024. godine, ponovljena vanredna sjednica Skupštine akcionara održaće se dana 20.09.2024. godine u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Pozivaju se svi akcionari, fizička i pravna lica, da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanjem pismenim putem, uzmu učešća u radu Skupštine akcionara.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 03.09.2024. godine.
Punomoć za zastupanje akcionara mora biti ovjerena kod nadležnog organa. Punomoćnici akcionara pravo glasa na sjednici Skupštine akcionara ostvaruju u skladu sa odredbama članova 278. i 278a. Zakona o privrednim društvima.
Ukoliko akcionar glasa pismenim putem, pismena izjava o glasanju takođe mora biti ovjerena kod nadležnog organa.
Prijedlozi Odluka i materijal koji će se razmatrati na ovoj sjednici Skupštine akcionara biće objavljeni na internet stranici Banjalučke berze, internet stranici Preduzeća, a uvid u isti može se izvršiti i svakog radnog dana od dana objavljivanja ovog poziva, u prostorijama Preduzeća u terminu od 7:00 do 15:00 časova.


Predsjednik Nadzornog odbora
Branko Koroman, dr tehničkih nauka

 

 



Prečice: EDPL