Vodovod i komunalije a.d. Zvornik saziva 20. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Vodovod i komunalije a.d. Zvornik

Na osnovu člana 7. Zakona o javnim preduzećima (,,Službeni glasnik Republike Srpske'', br. 75/04 i 78/11), člana 272. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske" br.127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17, 82/19 i 17/23) i člana 23. i 47. Statuta AD ,,VODOVOD I KOMUNALIJE'' Zvornik i Odluke Nadzornog odbora, broj 4079 od 20.10.2023. godine, Nadzorni odbor s a z i v a

GODIŠNjU SKUPŠTINU AKCIONARA

Dvadeseta godišnja Skupština akcionara AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik će se održati dana 1.12.2023. godine sa početkom u 10,00 časova u prostorijama AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, Karakaj br. 146/A, Zvornik.

Za sjednicu se predlaže sledeći

D n e v n i r e d

1. Izbor i imenovanje radnih tijela;
2. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2022. godinu;
4. Razmatranje i usvajanje:
4.1. Izvještaja o radu Nadzornog odbora AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2022. godinu,
4.2. Izvještaja o radu Odbora za reviziju AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2022. godinu,
4.3. Izvještaja Odbora za reviziju AD „VODOVOD I KOMUNALIJE"Zvornik o ugovorima zaključenim između AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik i povezanih lica za 2022. godinu u smislu Zakona o javnim preduzećima,
4.4. Izvještaja o poslovanju AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2022. godinu,
4.5. Finansijskog izvještaja AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2022. godinu,
4.6. Odluke o raspodjeli dobiti AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik ostvarene u 2022. godini;
5. Razmatranje i usvajanje Plana poslovanja AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik za 2023. godinu;
6. Razmatranje i usvajanje Odluke o osnivanju poslovne jedinice AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik;
7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik;
8. Razmatranje i usvajanje Odluke o visini naknade i načinu isplate članovima Nadzornog odbora AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik;
9. Razmatranje i usvajanje Odluke o otpisu potraživanja;
10. Razmatranje i usvajanje Odluke o prenosu revalorizacionih sredstava na neraspoređenu dobit;
11. Razmatranje i usvajanje odluke o povećanju osnovnog kapitala.

Pozivaju se svi akcionari da lično ili preko punomoćnika ili glasanjem pisanim putem učestvuju u radu Skupštine akcionara.
Punomoć za zastupanje akcionara mora biti ovjerena kod nadležnog organa, ako punomoć daje akcionar - fizičko lice, a ako punomoć daje akcionar - pravno lice, ista se ovjerava pečatom i potpisom ovlašćenog lica. Potpisanu i ovjerenu punomoć punomoćnik predaje Komisiji za glasanje na početku sjednice. Obavještenje o imenovanju punomoćnika se može dostaviti AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik elektronskim putem na i-mejl vodovodikomunalije@teol.net. Pisana izjava o glasanju dostavlja se u sjedište AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, Karakaj 146/A, najkasnije dan prije dana održavanja sjednice Skupštine. Obavještavaju se akcionari da su se dužni prijaviti za registraciju pola sata prije početka navedene sjednice Skupštine.

Sa sadržajem materijala i prijedloga odluka koji su na dnevnom redu Skupštine akcionara zainteresovana lica mogu se upoznati u sjedištu AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, Karakaj 146/A, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 časova, počev od 1.11.2023. godine.
Sve predložene Odluke po navedenom dnevnom redu se donose običnom većinom glasova, osim Odluke pod tačkom 7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, koja se donosi kvalifikovanom većinom.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara, odnosno sa stanjem na dan 21.11.2023. godine.
Na sjednici Skupštine akcionara može se odlučivati samo o tačkama dnevnog reda koje su objavljene i uvrštene u dnevni red u skladu sa zakonom, Statutom i Poslovnikom o radu Skupštine akcionara, a može se raspravljati i o drugim pitanjima.
Akcionar ili akcionari koji imaju najmanje 10% akcija sa pravom glasa mogu predložiti i zahtijevati da se najviše dva nova pitanja uključe u dnevni red Skupštine akcionara. Prijedlog, koji se dostavlja Nadzornom odboru u sjedištu AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, mora se sačiniti u pisanoj formi u roku od 7 dana od dana objave ovog saziva Skupštine akcionara.
Sve podatke o pravima akcionara, kao i detaljne informacije o korišćenju tih prava, a koja nisu navedena, propisane su Statutom i Poslovnikom o radu Skupštine akcionara (koji su objavljeni na internet stranici AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik) i Zakonom o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17, 82/19 i 17/23).
U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara ne održi navedenog dana, ponovljena sjednica Skupštine akcionara održaće se dana 8.12.2023. godine, na istom mjestu, u isto vrijeme i sa istim dnevnim redom.
Poziv za sjednicu Skupštine akcionara objavljuje se na oglasnoj tabli i internet stranici AD „VODOVOD I KOMUNALIJE" Zvornik, internet stranici Berze Republike Srpske i u dnevnim listovima ,,Glas Srpske'' i ,,Nezavisne novine''.

                                                                                                                                                   Predsjednik,
Broj:4080                                                                                                                               Nadzornog odbora
Datum: 20.10.2023. godine                                                                                   Zoran Radosavljević, dipl.ekonomista

 

 

 

 

 



Prečice: RADZ