Autokomerc a.d. Doboj saziva 16. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Autokomerc a.d. Doboj

Na osnovu člana 304, stav 1, tačka g), a u vezi s članovima 267. i 272. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17, 82/19 i 17/23), Upravni odbor AD „Autokomerc" Doboj

SAZIVA
ŠESNAESTU SJEDNICU GODIŠNjE
SKUPŠTINE AKCIONARA AD «AUTOKOMERC» DOBOJ

Sjednica Skupštine će se održati 30.6.2023. godine, sa početkom u 16,00 časova, u prostorijama AD „Autokomerc" Doboj, ulica Nikole Pašića broj 5.
Za sjednicu se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela Skupštine akcionara AD „Autokomerc" Doboj (predsjednika Skupštine, zapisničara, Komisije za glasanje, dva ovjerivača zapisnika);
2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje o prisutnosti akcionara i o utvrđenom kvorumu;
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa Petnaeste sjednice godišnje Skupštine akcionara AD „Autokomerc" Doboj;
4. Razmatranje i usvajanje Izvještaja nezavisnog revizora o reviziji Finansijskog izvještaja AD „Autokomerc" za 2022. godinu;
5. Razmatranje i usvajanje Finansijskog izvještaja AD „Autokomerc" u 2022. godini;
6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju AD „Autokomerc" Doboj u 2022. godini;
7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Upravnog odbora AD „Autokomerc" Doboj u 2022. godini;
8. Donošenje Odluke da se neto-gubitak Društva iz 2022. godine pokrije na teret neraspoređene dobiti;
9. Donošenje odluke o izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja AD „Autokomerc" Doboj u narednoj poslovnoj godini;

Kvorum za sjednicu Skupštine akcionara čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa, a to je u slučaju Društva «Autokomerc» 900.717 akcija. O svim pitanjima koja su na dnevnom redu odlučuje se običnom većinom glasova prisutnih akcionara, uključujući i glasove pismenim putem. O pitanjima koja su na dnevnom redu pod rednim brojevima 1, 2, 3. i 8. glasa se aklamacijom, a o pitanjima koja su na dnevnom redu pod rednim brojevima 4, 5, 6, 7. i 9. glasa se putem glasačkih listića.
Materijal za sjednicu Skupštine nalazi se u Stručnoj službi Društva i dostupan je na uvid i preuzimanje svim licima koja imaju opravdan pravni interes, svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 časova.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruje se na osnovu Izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na deseti dan prije održavanja sjednice Skupštine akcionara, a to je 20.6.2023. godine. Akcionari se mogu opredijeliti da glasaju lično, putem punomoćnika ili pismenim putem.
Prava akcionara na predlaganje izmjena i dopuna dnevnog reda ostvaruju se na način propisan odredbom člana 275. Zakona o privrednim društvima.
Akcionar može dati punomoć u pisanoj formi određenom licu, uključujući i punomoć elektronskim putem, na način propisan u članu 278. Zakona o privrednim društvima.
Raspolaganje imovinom velike vrijednosti nije predmet odlučivanja na ovoj sjednici Skupštine akcionara.
U slučaju da se sjednica Skupštine ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine se zakazuje za isti dan, na istom mjestu, u 18,00 časova i sa istim dnevnim redom.
Pozivamo sve akcionare, udruženja akcionara i njihove punomoćnike da prisustvuju sjednici Skupštine akcionara.


UPRAVNI ODBOR
AD „AUTOKOMERC" DOBOJ
Doboj, 19.5.2023.
Broj: 36/23

Predsjednik UO
Uroš Krulj

 


Prilog:
Obrazac I-ZDR 2023.doc   27 KB - Latinica

Prečice: AUTK