Nemetali a.d. Prijedor saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Nemetali a.d. Prijedor

Na osnovu člana 304. stav 1. tačka g) Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09 i 100/11, 67/13 100/17 i 82/19) u skladu sa svojom odlukom od 27.02.2023. godine, Upravni odbor društva NEMETALI a.d. Prijedor objavljuje

POZIV
za održavanje i učestvovanje na vanrednoj skupštini akcionara društva
Nemetali a.d. Prijedor

I

Skupština akcionara društva Nemetali a.d. Prijedor (dalje: Društvo), održaće se dana 16.03.2023. godine, u sjedištu Društva u Prijedoru, Ul. Rudnička 39, sa početkom u 12:00 časova, i sa sledećim dnevnim redom:

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara
2. Izbor radnih tijela:
• Komisije za glasanje;
• Zapisničara i ovjerivača zapisnika;
3. Usvajanje Izvještaja komisije za glasanje i verifikacija spiska učesnika sjednice Skupštine akcionara;
4. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
5. Razmatranje i usvajanje odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara na kontrolnog akcionara i otkupioca Adama Vitarigova;

II

Pod tačkom 5. dnevnog reda razmatraće se prijedlog odluke na zahtjev akcionara Adama Vitarigova, Pod Kastany 16, Praha, kao vlasnika 747.731 akcije što predstavlja 747.731 glas u skupštini društva Nemetali a.d. Prijedor ili 93,0098% od ukupnogbroja glasova, a koji ima namjeru da izvrši otkup svih preostalih akcija društva, koje se nalaze u vlasništvu manjinskih akcionara, uz plaćanje primjerene novčane naknade.

III

Kontrolni akcionar i otkupilac akcija manjinskih akcionara je Adam Vitarigov, sa prebivalištem u ul. Pod Kastany 16, Praha 6, Češka Republika. Otkupilac manjinskim akcionarima, kao primjerenu novčanu naknadu, nudi isplatu u visini od 0,32 KM po jednoj akciji.

IV

Pozivaju se akcionari da prisustvuju Skupštini akcionara Društva u zakazano vrijeme. Pravo glasa na ovoj sjednici Skupštine mogu ostvariti svi akcionari, ako su, prema izvještaju Centralnog registra HOV a.d. Banja Luka, vlasnici akcija Društva na deseti dan prije dana održavanja sjednice, odnosno na dan 06.03.2023. godine.

V

Akcionari mogu učestvovati u radu i odlučivanju skupštine lično ili preko punomoćnika. Punomoćnici su dužni predati Komisiji za glasanje originalnu punomoć za zastupanje na ovoj Skupštini, ovjerenu od strane nadležnog organa, a zakonski zastupnici akcionara pravnog lica su dužni predočiti aktuelni izvod ili rješenje iz sudskog registra za akcionara pravno lice, u čije ime nastupaju.

VI

U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara Društva ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine se zakazuje za dan 17.03.2023. sa početkom u12:00 časova.

VII

Ponovljena Skupština može valjano odlučivati ako su prisutni ili predstavljeni akcionari koji imaju ili zastupaju više od jedne trećine ukupnog broja glasova svih akcija sa pravom glasa.

VIII

Materijali u vezi sa dnevnim redom su dostupni svim akcionarima u sjedištu Društva u Prijedoru, u ulici Crna dolina bb svakog radnog dana (ponedjeljak - petak), u vremenu od 09:00 do 15:00 časova, počev od dana objavljivanja ovog javnog poziva pa do održavanja Skupštine.
Pored materijala za redovne tačke dnevnog reda skupštine, sastavni dio materijala su i:
a) prijedlog odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara,
b) godišnji izvještaji društva iz člana 282. Zakona o privrednim društvima, za tri prethodne poslovne godine,
c) pisani izvještaj otkupioca i
d) revizorski izvještaj o primjerenosti naknade.
Akcionari imaju pravo na besplatan prepis dokumenata iz tačke a), c) i d) navedenih prethodnim stavom. Sve dodatne informacije, mogu se dobiti na telefon broj 052 242 282.

 

Nemetali a.d. Prijedor
Upravni odbor

 


Prilog:
Odluka o sazivanju skupstine.pdf   1,1 MB - Latinica

Prečice: NMTL