Brčko gas penzionersko MKD a.d. Banja Luka saziva 4. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Brčko gas penzionersko MKD a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 30. i 42. Ugovora o osnivanju "BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka, člana 26. Statuta "BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka i Odluke Upravnog odbora Društva broj: UO.05/23 od 24.02.2023. godine, Upravni odbor "BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka, objavljuje

POZIV
za IV vanrednu Skupštinu akcionara
„BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka

IV Vanredna Skupština akcionara „BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka će se održati 15.03.2023.godine (srijeda) sa početkom u 10:00 časova u Banja Luci, ul. Kralja Petra I Karađorđevića br. 119 (sjedište društva).

1. Odluka o izboru predsjednika skupštine akcionara „BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka,
2. Odluka o izboru radnih tijela skupštine (zapisničara, ovjerivača zapisnika, Komisije za glasanje),
3. Odluka o usvajanju zapisnika sa II redovne Skupštine akcionara
4. Odluka o usvajanju finansijskih izvještaja društva za 2022.godinu
5. Odluka o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2022.godinu
6. Odluka o usvajanju Izvještaja o kontroli poslovanja društva za 2022.godinu
7. Odluka o raspodjeli nerevidirane dobiti društva za 2022.godinu
8. Odluka o isplati dividende iz nerevidirane dobiti za 2022.godinu
9. Razno

Odustni akcionari mogu glasati putem pisane izjave o glasanju. Izjava o glasanju sadrži: ime i prezime, odnosno naziv akcionara, JMB ili matični broj pravnog lica, pun naziv tačke dnevnog reda i izjavu da glasa „ZA", „PROTIV" ili „UZDRŽAN", sa potpisom akcionara, odnosno potpisom zakonskog zastupnika i pečatom akcionara (ukoliko je akcionar pravno lice).
Izjava o glasanju kao i punomoć koju daje akcionar, treba da su ovjereni kod nadležnog organa.
Punomoć za zastupanje se može dati poslovno sposobnom punoljetnom fizičkom licu ili pravnom licu. Punomoć za zastupanje obavezno mora sadržavati slijedeće podatke: podatke o vlasniku akcija ili punomoćniku (puno ime i prezime, odnosno naziv, JMB ili matični broj pravnog lica i adresa stanovanja, odnosno sjedište pravnog lica), podatke o broju, vrsti i klasi akcija za koje se daje punomoć, granice ovlaštenja i vrijeme trajanja punomoći.
Izjava o glasanju se dostavlja poštom na adresu: „BRČKO GAS PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO" a.d. Banja Luka, ul. Kralja Petra I Karađorđevića br. 119, 78000 Banja Luka ili direktno na protokol društva, najkasnije do početka zasjedanja Skupštine akcionara.
Akcionari mogu svaki radni dan od 07:00 do 15:00 izvršiti uvid u materijale za Skupštinu društva na adresi sjedišta društva u Banja Luci, ul. Kralja Petra I Karađorđevića br.119.
Pravo učešća i glasanja na Skupštini akcionara ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na dan 05.03.2023.godine.
U slučaju da se Skupština ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština zakazuje se istog dana 15.03.2023.godine sa početkom u 13:00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Broj: UO.06/23
Dana: 24.02.2023.godine


Predsjednik Upravnog odbora
dr Radivoj Kovač

 


Prilog:
Prečice: BGPM